Josef Morkus
Bali, Jáva, Kuala Lumpur, Angkor, Koh Chang, Bangkok
Cestopis 2012



12. 11. - 6. 12. 2012 jsme podnikli výlet do jihovýchodní Asie. Koupili jsme zpáteční letenku z Prahy přes Abú Dhabi do Bangkoku a jednosměrné místní přelety.
Začali jsme na Bali, kde se nám líbila především atmosféra protknutá náboženskými obřady a zajímavé chrámy. Naopak nelíbilo se nám, že ostrov je silně zastavěn a je zde velmi hustá doprava. Pláže jsou pěkné, ale ne špičkové.
Z Bali jsme přejeli na Jávu, kde jsme navštívili špičkové sopky Ijen a Bromo. Z Yogyakarty, nepříliš zajímavého města, jsme si udělali výlet na pěkný chrámový komplex Prambanan a ještě lepší Borobudur.
Při přeletu do Kambodži jsme strávili jeden večer v Kuala Lumpuru, kde se nám podobně jako před 8 lety líbil zejména noční trh a Petronas Towers.
V Kambodži jsme přiletěli přímo do Siem Reap, základny pro poznávání skvělého Angkoru, kde jsme strávili dva a půl dne. Zejména Angkor Wat, ale i další chrámy jsou super zajímavé, ale tři dny na jejich prozkoumání stačí.
Z Kambodži jsme přejeli na ostrov Koh Chang na východě Thajska, kde jsme si užívali zejména pláží, ale i šnorchlování a jízdy na slonech. Pláže zde snesou srovnání s ostrovy v jižním Thajsku.
Poslední dva dny jsme strávili nákupy a procházkami po hlavních pamětihodnostech velmi zajímavého Bangkoku.


Itinerář cesty Informace o JV Asii
Příklady cen
Trasa
Info
Ceny

Mapy se zákresem cesty
Adresy, ceny a hodnocení ubytování
Fotografie z cesty
Mapy
Ubytování
Foto


Poslední aktualizace: 6. 2. 2013

Zpět na hlavní stránku